Uutisjuttu Rapalan menestyksestä

Rapalan tuotteet ovat tuttuja kaikille suomalaisille kalastajille ja alan harrastajille. Rapalan uistimia voidaan pitää jo arvostettuina klassikoina! Kalastukseen ja Rapalaan liittyvä mielenkiintoinen talousuutinen julkaistiin 20. heinäkuuta 2018. Uutisen mukaan Rapala pystyi nostamaan tulostaan huimasti alkuvuonna. Pureudumme artikkelissamme Rapalan alkuvuoden menestyksen taustoihin.

Rapalan tuloksen kasvu

Kalastustarvikkeita on myyty alkuvuonna kivasti. Rapalan alkuvuonna saama tulos on kasvanut 33% vertailukaudesta. Lisäksi se onnistui ylittämään selvästi analyytikkojen ennusteet. Tammi-kesäkuussa 2018 Rapala takoi liikevoittoa 15,2 miljoonaa euroa. Vuoden 2017 vertailukaudella tulos oli 11,4 miljoonan euron arvoinen. Kasvuprosentti onkin huima – 33%. Analyytikot odottivat, että Rapala saavuttaisi alkuvuonna liikevoittoa 12,6 miljoonaa eli myös ennusteet ylittyivät reippaalla tavalla.

Liikevaihdon osalta Rapala saavutti tammi-kesäkuun aikana 142,5 miljoonan euron liikevaihdon. Vuoden 2017 vertailukauden aikana Rapalan liikevaihto oli 140,9 miljoonaa euroa. Analyytikkojen ennusteissa Rapalan liikevaihdoksi ensimmäisen vuosipuoliskon osalta odotettiin 142,2 miljoonaa euroa. Osakkeiden osalta tulos oli 0,23 euroa, kun ennuste arvioi tulokseksi 0,17 euroa. Viime vuonna Rapalan osakekohtainen tulos oli 0,15 euron suuruinen. Tälläkin osa-alueella kasvua tuli huimat 53%.

Millaiset toimenpiteet siivittivät Rapalan menestykseen?

Hyvää menestykseen vaikutti esimerkiksi se, että kuluttajat ostivat edelleenkin Rapalan tuotteita runsaasti Pohjois-Amerikan markkinoilla. Myös Rapalan vähittäiskaupan myynti kasvoi edellisestä vuodesta. Kehitystoimissa onnistuttiin erityisen hyvin Kaakkois-Aasiassa sekä Ranskassa. Tämän lisäksi tuotantoa siirrettiin Euroopan uistintehtaille ja yrityksen tuotantoa tehostettiin.

Rapalan menestys ei suinkaan ole tullut tyhjästä ja Rapalan toimitusjohtajana toimiva Jussi Ristimäki toteaakin, että Rapala on tehnyt vuoden 2018 ensimmäisenä vuosipuoliskona uudenlaisia toimenpiteitä, joiden avulla se on pyrkinyt parantamaan yrityksen kannattavuutta. Samalla yrityksessä on pyritty etenemään määrätietoisella asenteella, jotta saataisiin aikaan tuloskäänne. Jos joitakin negatiivisia puolia pitää Rapalan alkuvuodesta hakea, niin Indonesian uistintuotanto vaikutti edelleenkin negatiivisella tavalan yrityksen kannattavuuteen.

Miten hyvä ja tuottoisa alkuvuosi vaikuttaa Rapalan loppuvuoden 2018 näkymiin?

Hyvästä alkuvuoden menestyksestä huolimatta, Rapala pitää loppuvuodelle 2018 arvioidut näkymänsä entisenlaisina. Rapala odottaa, että tämän vuoden liikevaihto ylittää edellisvuoden tason. Lisäksi se odottaa, että yrityksen vertailukelpoinen liikevoitto on vuonna 2018 yli 15 miljoonan euron arvoinen.