Kalastus on mielenkiintoinen ja yllättävän monipuolinen harrastus. Jos olet vasta aloittelemassa kalastusharrastusta saatat kuitenkin olla hieman ymmälläsi siitä, millaisia kalastustarvikkeita aloittelevan kalastajan kannattaisi hankkia. Ei hätää, jaamme tässä artikkelissa muutaman käytännöllisen aloittelijan vinkin kalastustarvikkeiden valintaa varten.

Millaisilla välineillä aloitteleva vapakalastaja pääsee alkuun?

Aloittelevan vapakalastajan kannattaa hankkia avokela, vapa, rulla siimaa sekä jonkinlainen viehe. Näillä pääsee jo kivasti alkuun! Jos budjettiin jää vielä tilaa, voit hankkia lisäksi vaikkapa viehepakin, asusteita, kalastusliivin sekä erilaisia kalastusvälineitä. Viimeksi mainitut eivät ole lainkaan välttämättömiä, vaan jo ensiksi mainituilla pääsee kivasti alkuun.

Kuinka paljon rahaa aloittelija tarvitsee päästäkseen alkuun?

Entäpä sitten raha – aloittelevan kalastajan budjetti saattaa olla tiukka ja harrastuksen vaatima taloudellinen puoli saattaa kiinnostaa aivan erityisesti. Kerrommekin seuraavaksi muutaman hintaesimerkin aloittelevan kalastajan budjetista. Heittokalastukseen soveltuvan aloittelijan teleskooppi-avokelasetin voi löytää noin 25 eurolla. Tällaisessa setissä on teleskooppivapa, kela sekä siima. Lisäksi tarvitset vielä vieheen. 25 euroa on lopulta melko pieni summa uuden harrastuksen aloittamiseksi – eikö totta? Kannattaa valita aloittelijalle soveltuva setti, jota on helppo käyttää heti harrastuksen alkumetreiltä lähtien.

Aloittelijankaan ei kannata säästellä siiman hinnassa, vaan kannattaa valita kunnollinen omaan vapaan ja kelaan soveltuva siima. Vieheen valinnassa kannattaa kuunnella kokeneiden kalastajien neuvoja. Ellei kokenutta kalastajaa löydy lähipiiristä, suuntaa kohti kirjastoa tai netin tiedon aarreaittaa ja etsi käsiisi kokeneiden kalastajien parhaat vinkin vieheen valintaan. 10 vieheen kalastuspakin voi löytää noin 10 eurolla eli edelleenkin liikutaan pienissä summissa!

Mistä aloittelija löytää tarvitsemansa kalastustarvikkeet kaikista helpoiten?

Nykyään myös kalastustarvikekauppa on siirtynyt yhä enenevässä määrin nettiin. Osittain tämä johtuu maaseutujen autioitumisesta, jonka vuoksi moni maaseudun kirkonkylissä toimineista kalastustarvikeliikkeistä on joutunut laittamaan lapun luukulle. Aloittelijan onkin kaikista helpointa hankkia tarvitsemansa kalastustarvikkeet luotettavasta verkkokaupasta. Netistä tilaaminen on helppoa ja nopeaa ja erilaisten kalastustarvikevaihtoehtojen vertailu onnistuu helposti vaikkapa omalta kotisohvalta ilman, että asiakkaan tarvitsee ajella kirkonkylältä toiselle vertailemassa eri liikkeiden tarjontaa ja hintoja. Ajasta ja paikasta riippumattomat ostosmahdollisuudet tarjoavat aloittelevan kalastajan ulottuville melkoisen kalastustarviketiskin, josta on helppo löytää tarvitsemansa.