Kaakkois-Suomi tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kalastuksesta kiinnostuneille. Myös lapset ja nuoret on alueella huomioitu kivasti, sillä tarjolla on mukavia kalastuskerhoja, joiden avulla harrastuksessa pääsee helposti alkuun. Kerromme tässä artikkelissa lisää alueen erilaisista kalastuskerhoista.

Mitä tehdään Kalajunnut-kalastuskerhossa?

Kalajunnut-kalastuskerho on lapsille ja nuorille suunnattu kerho, jossa lähdetään liikkeellee aivan kalastuksen perusasioista, kuten siitä, miten mato saadaan laitettua ongenkoukkuun tai millainen onki onkaan kilpaonki. Kerhossa puhutaan myös fongauksesta ja jigailusta sekä kerrotaan, mistä voi löytää hyvän kalapaikan läheltä omaa kotia. Kerholaiset tutustutetaan myös pilkkimiseen sekä niihin varusteisiin, joita talvisella pilkkiretkellä tarvitaan. Kerho on tarkoitettu joustavasti 9-15-vuotiaille osallistujille. Jos alle 10-vuotias lapsi haluaa osallistua kerhon toimintaan, toivotaan kerhossa, että hänen huoltajansa on mukana kerhon toiminnassa yhdessä lapsen kanssa. Kerho toimii Kouvolan seudulla.

Mitä tapahtuu Lahden Seudun Nuoret Pyytäjät ry:n kalastuskerhon kerhoilloissa?

Lahden seudulla toimii Lahden Seudun Nuoret Pyytäjät ry:n ylläpitämä kalastuskerho, joka järjestää erilaisia kerhoiltoja. Syksyllä 2017 kerhoilloissa oli ohjelmassa muun muassa onkitapahtuma, laituripilkki, nuorille suunnattu perhotapahtuma, jigipyrstöjen tekemistä, pilkkionkirunkojen tekemistä, mormuskojen tekemistä sekä pikkujoulut. Tarjolla oli siis hyvin monipuolista tekemistä kalastuksesta kiinnostuneille nuorille.

Mitä muuta kivaa Kaakkois-Suomesta löytyy kalastuksesta kiinnostuneille lapsille ja nuorille?

Erilaisten kerhojen lisäksi Kaakkois-Suomessa järjestetään kalastuksesta kiinnostuneille lapsille ja nuorille myös erilaisia tapahtumia, kuten onkitapahtumia. Toisaalta kalastus on myös erinomainen koko perheen harrastus ja yksinkertaisimmillaan se on helppo aloittaa vaikkapa onkimalla yhdessä koko perheen kanssa Suomen kauniista kesästä nauttien. Kaakkois-Suomesta löytyy runsaasti vesistöjä, joista on mahdollista narrata toinen toistaan parempia kalansaaliita.

Kalastaminen on myös oivallinen tapa houkutella lapset ulos, pois tablettien ja muiden älylaitteiden ääreltä, raittiiseen ilmaan. Onkiminen on oivallinen tapa kehittää lapsen kärsivällisyyttä. Toisinaan voi nimittäin kestää aikansa ennen kuin kala tarttuu syöttiin ja ennen kuin mitään varsinaisesti tapahtuu. Odottaminen on kuitenkin onkimisen suola!

Kalastusretken voi helposti yhdistää vaikkapa telttaretkeen, jolloin luvassa on oikea seikkailu, jota lapset muistelevat vielä vuosienkin jälkeen! Tällaisten retkien ei tarvitse maksaa juuri mitään, mutta silti ne tarjoavat aivan ainutlaatuisia elämyksiä. Kalastaminen onkin oivallinen harrastus myös vähävaraisen perheen lapsille ja nuorille!